actueel

publicaties

Recentelijk publiceerde de Stichting Vrienden van het Westfries Museum de brochure Met Olieverf en Penseel , over het leven en werk van mr. Olfert de Vrij. In de begeleidende brief een overzicht van de extra activiteiten van de Vrienden.

Deze brochure ‘Met olieverf en penseel’ is geschreven door de (kunst)historicus John R. Brozius naar aanleiding van een zeer belangrijke nieuwe aanwinst van het museum, het penschilderij ‘Een oorlogsfregat en ander scheepsverkeer in stormachtig weer’ van de Hoornse schilder Olfert de Vrij. Het museum had nog geen enkel werk van De Vrij in de collectie. En wat de aanwinst helemaal bijzonder maakt is dat er maar vier werken van zijn hand bekend zijn. John Brozius verdiepte zich in het leven en werk van Olfert de Vrij, die eigenlijk jurist van beroep was, maar zich ook tot meester ontwikkelde in een heel specifiek genre, dat van de maritieme penschildering.