actueel

workshop

In het kader van de tentoonstelling  Geknipt voor u organiseert de stichting Vrienden van het WFM  twee activiteiten.

Exclusief voor leden van de stichting  is er op 14 april van 10.00 tot 12.30 uur een workshop Silhouet knippen onder leiding van de kunstenaar Eline Janssens in het museum bij de tentoonstelling. Normaal is de entreeprijs €15 maar onze leden krijgen een korting 25% zodat u voor €11,25 deze unieke workshop kunt meemaken. Maximaal aantal deelnemers is 20. De workshop gaat door bij 10 deelnemers. Aanmelding via info@museumvriend.nl

Nota bene. Bovenstaande is onder voorwaarde dat het museum niet gesloten is vanwege de Corona-epidemie.

talkshow

Op zondagmiddag 10 mei van 14 tot 15.30 organiseren wij onder de titel  Aan tafel met Eine Janssens een talkshow met de samensteller van de tentoonstelling Geknipt voor u. Naast het interview door publicist Henk Tameling, vice-voorzitter van onze stichting vertonen we een documentaire over het werk van Eline Janssens. Na afloop is er de mogelijkheid tot bezichtiging van tentoonstelling
Locatie: Expoost, Rode Steen, naast het museum. Entree €5,- Leden krijgen op vertoon van hun kaart korting van 25%. Kaarten aan de zaal.

publicaties

Recentelijk publiceerde de Stichting Vrienden van het Westfries Museum de brochure Met Olieverf en Penseel , over het leven en werk van mr. Olfert de Vrij. In de begeleidende brief een overzicht van de extra activiteiten van de Vrienden.

Deze brochure ‘Met olieverf en penseel’ is geschreven door de (kunst)historicus John R. Brozius naar aanleiding van een zeer belangrijke nieuwe aanwinst van het museum, het penschilderij ‘Een oorlogsfregat en ander scheepsverkeer in stormachtig weer’ van de Hoornse schilder Olfert de Vrij. Het museum had nog geen enkel werk van De Vrij in de collectie. En wat de aanwinst helemaal bijzonder maakt is dat er maar vier werken van zijn hand bekend zijn. John Brozius verdiepte zich in het leven en werk van Olfert de Vrij, die eigenlijk jurist van beroep was, maar zich ook tot meester ontwikkelde in een heel specifiek genre, dat van de maritieme penschildering.