Word Vriend van het Westfries Museum

Een culturele instelling als het Westfries Museum is afhankelijk van steun van anderen. De gemeente Hoorn, de provincie Noord- Hollanden het Rijk doneren financiële middelen om het gebouw te onderhouden, personeel in dienst te nemen en de collectie te beheren. Sponsoren zoals loterij-instellingen en particuliere fondsen maken het mogelijk om tijdelijke tentoonstellingen te organiseren. 

Al deze inkomsten plus de inkomsten van bezoekers zijn helaas onvoldoende om de museumcollectie op peil te houden. Het museum wil graag zijn collectie uitbreiden als er interessante kunstaanbiedingen komen. 

De Vrienden van het Westfries Museum hebben met hun stichting de mogelijkheden om met  donaties, giften en legaten het museum in staat te tellen de collectie regelmatig uit te breiden. De culturele ANBI-status van de stichting maakt het doen van giften aan de Vriendenstichting fiscaal aantrekkelijk.

 

 

Vriend

30
00
Jaarlijks
 • Gratis toegang tot het museum
  voor 1 persoon
 • 10% korting in de museumwinkel

Familie vriend

50
00
Jaarlijks
 • Gratis toegang tot het museum
  voor 2 personen
 • 10% korting in de museumwinkel

Vrienden voor het leven

500
00
Eenmalig
 • Gratis toegang tot het museum
  voor 1 persoon
 • 10% korting in de museumwinkel

Voordelen van vrienden zijn

Voor wat hoort wat, is een oud gezegde, maar nog steeds geldig. Naast voordeeltjes, is er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan exclusieve excursies.

Daarnaast organiseert de stichting extra activiteiten

*Tot de bestemmingen behoorden o.a.: Groninger Museum, Gevangenismuseum Veenhuizen, Scheepvaartmuseum, Huize Doorn, Cobra Museum, Princessehof, Oranjewoud, Singer Museum, Drents Museum, Hermitage, Von Sieboldhuis en de Mata Hari tentoonstelling in het Fries Museum in Leeuwarden.

Een donatie doen?

Wanneer u enkel een donatie wil doen en geen behoefte heeft aan de activiteiten en voordelen die de stichting biedt voor de vrienden van het museum. Uiteraard is dat mogelijk! Natuurlijk kunt u genieten van een fiscaal voordeel door onze ANBI-status.

U kunt direct een donatie doen online maar onze penningmeester staat tot uw beschikking. Voor een persoonlijke afhandeling of eventuele vragen of wensen.