Zo’n mooi museum verdient veel vrienden

Het Westfries Museum is het museum van de zeventiende Eeuw. Gehuisvest in één van mooiste monumenten van Hoorn, te herkennen aan de rijk versierde voorgevel. Het Westfries Museum is een historisch museum met een zeer gevarieerde collectie. Het toont een enorme hoeveelheid voorwerpen op het gebied van bijvoorbeeld de geschiedenis van de stad Hoorn, de kunstnijverheid, de schutterij, de handel en archeologie. Een grote zaal is gewijd aan de VOC, die belangrijk was voor Hoorn. Hier zijn onder meer scheepsmodellen, navigatie-instrumenten, kaarten en schilderijen van de bewindhebbers en handelaren te zien.

Waarom zijn
vrienden belangrijk
voor het Westfries Museum

Voelt u zich betrokken bij  het Westfries Museum? Dan heeft het museum uw steun nodig. Meld u aan als Vriend! U weet hoe waardevol de collectie is en hoe belangrijk het is om die goed te bewaren en toegankelijk te maken en te houden. U kunt onze ambassadeur zijn: blader eerst door deze website om te weten wat de Vrienden doen en wat u er voor terug krijgt.

Wij organiseren diverse uitjes en excursies, bekijk ze in
de agenda

Let op! Vrienden krijgen korting.

Op veel van wat wij op de website aanbieden zit korting voor vrienden of zijn zelfs helemaal gratis. Vrienden van het museum genieten van nog meer voordelen en steunen het museum. Kijk hier voor meer informatie. Bent u al lid? Log dan in om de leden prijs te zien. 

Uw steun is van levensbelang

Zonder vrienden verdwijnt glans uit het leven. Dit geldt niet alleen voor mensen maar ook voor musea. Betrokken particulieren die het museum en de daarbij behorende collectie steunen zijn daarom van levensbelang.

Het laatste nieuws