Indisch palet – Collectie Colauto na 30 jaar terug in Hoorn

20/02/2019

Westfries Museum

Op deze tentoonstelling zijn zo’n veertig werken te zien van toonaangevende kunstenaars die zich hebben laten inspireren door de natuur, cultuur en mensen in de Indonesische archipel. De werken zijn ter beschikking gesteld door kunstverzamelaars Rob Colauto en zijn vrouw Yvonne van Peperstraten. Hun collectie Indische kunst wordt algemeen beschouwd als een van de grootste en meest gevarieerde van Nederland. In “Indisch Palet” is werk te zien van vijftien tot twintig verschillende kunstenaars, voornamelijk uit de eerste helft van de twintigste eeuw. Daaronder zeven topstukken van de schilder Isaac Israëls en werken van Pieter Ouburg, Dolf Breetvelt, Rudolf Bonnet, Willem Hofker en Johannes ten Klooster.

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.