KOFFIEBIJEENKOMSTEN 2017 – 2018.
Reserveer door op de link te klikken.

18 oktober

Platte Tijs

De Robin Hood van Hoorn wordt hij genoemd: Platte Tijs. Deze legendarische figuur leefde in de 16e eeuw in Westfriesland. En volgens de sage stal hij van de rijken om de armen te helpen. De vergelijking met Robin Hood is dan ook snel gemaakt. In deze koffiebijeenkomst is zijn legende de aanleiding voor een bezoek aan de museumkelder, met misdaad en gerechtigheid in de Gouden Eeuw als thema.

22 november

Roofgoed – Rondgang over de expositie

Naar aanleiding van de restauratie en presentatie van de 5 teruggekeerde, gerestaureerde schilderijen, is vanaf 14 oktober de expositie “Roofgoed” te zien, over kunstdiefstal in Nederland. In deze koffiebijeenkomst een rondleiding door deze bijzondere expositie en aansluitend gelegenheid om ook de audiotour te beluisteren

20 december

Rooftocht door het museum

In het kader van de expositie Roofgoed, organiseert het Westfries Museum een Rooftocht door het museum: met details over de inbraak in 2005 en het onderzoek nadien tot de terugkeer in 2016.

17 januari

Restauratie van de schilderijen – Ronald de Jager aan het woord

De 5 teruggekeerde schilderijen zijn het afgelopen jaar gerestaureerd door restaurateur Ronald de Jager. Hij vertelt over zijn werk, de uitdagingen en het eindresultaat.

21 februari

Vooruitblik M5 – het Rijks in Hoorn

Vanaf 9 juni 2018 presenteert het Westfries Museum is samenwerking met het Rijksmuseum en maar liefst 4 andere musea de expositie “Lage Landen”. Een uitleg bij dit samenwerkingsproject M5 en een vooruitblik naar de expositie Lage Landen

21 maart

Withoos meets Withoos

Fotograaf en kunstenaar Hans Withoos is een directe nazaat van de 17e eeuwse kunstenaar Matthias Withoos. In deze expositie laat hij zich inspireren door zijn beroemde voorvader. Hans Withoos legt een directe link naar de huidige tijd, niet alleen door zijn gebruik van moderne fotografische technieken maar ook door eigentijdse elementen toe te voegen in zijn foto’s. Een rondleiding langs zijn werk en dat van zijn voorvader.

18 april

Stadswandeling door Hoorn

Op veler verzoek, dit jaar weer eens een stadswandeling door Hoorn als afsluiting van het Koffiebijeenkomsten-seizoen. Met een gids van de vereniging Oud Hoorn maakt u (hernieuwd) kennis met de geschiedenis van VOC-stad Hoorn.